Geweldig deelnemersveld tijdens Nederlands Kampioenschap

Evison Nederlands Kampioen na bizar slot in Wognum

Evison en John de Leeuw hebben vrijdag in Wognum de nationale titel op de kortebaan veroverd. De combinatie profiteerde, met een 1-0 voorsprong op zak, in de finale van een blessure bij tegenstander Asko Bond (Rick Wester) die na één rit werd teruggetrokken. Lifeislife BR werd verrassend derde voor de dapper gestreden Ton Jeu.

Wat vooraf al werd voorspeld, gebeurde. De absolute top van de kortebaansport was aanwezig op de Kerkstraat in Wognum en zij reden voortdurend op het scherpst van de snede. Vermoeidheid was dan ook de reden dat vele favorieten vroegtijdig sneuvelden. Outsiders namen in de beslissende fase het roer over. Asko Bond was de grootste verrassing. Samen met Rick Wester haalde hij de finale. Iets wat bijna niemand had voorspeld. De ruin zou bij een overwinning ruim 130 euro per ingelegde euro hebben overgeleverd bij de totalisator.

In de finale had hij net als Evison het beste al gegeven. Hierdoor ontstond een bizarre ontknoping. Nadat Evison, uit de stal van Cees Hetteling, de eerste rit had gewonnen, ging Asko Bond in de tweede rit van de benen. In de slotmeters overkwam Evison hetzelfde waardoor de rit opnieuw moest. In deze herkansing gebeurde exact hetzelfde, tot hilariteit bij het massaal toegestroomde en meelevende publiek. Asko Bond had zich bij deze nieuwe galoppade echter vertrapt en moest geblesseerd afhaken. Evison kreeg hierdoor de overwinning in de schoot geworpen. Een anti-climax van de verder prachtige middag.

Troostfinale

De paarden in de troostfinale, Lifeislife BR (met John Dekker, hij verving Ruud Pools die in de derde omloop zichzelf lootte) en Ton Jeu (Manon Pools), waren medeverantwoordelijk voor de spectaculaire koers. Zij bereikten na veel strijd de halve finale en moesten daarin hun meerdere erkennen in respectievelijk Evison en Asko Bond. In de troostfinale was LifeisLife BR na drie mooie ritten de sterkste.

De omzet bij de totalisator was spectaculair hoog, ruim 34.000 euro. Dik 5.500 euro meer dan vorig jaar.

 

Geef een reactie